fredag 9 januari 2009

sjuk

Danne har åkt på feber så jag antar att det blir en lugn helg här på Aspgatan! 38,8 hade stackaren.. och ÄNDÅ for han på jobbet.. Otroligt korkat om man frågar mig, men han är ju vuxen nog att bestämma själv. Däremot tänker jag bestämma en lugn hemmakväll med en bra film, nämligen "cleaner!" den ska hyras..


Sen ska jag förbereda middagen för imorgon som tydligen ska vara ett av det godaste som finns enligt säkra källor. Så det här receptet gott folk ska ni lägga på minnet och testa illa kvickt!

GREKISK PYTTIPANNA

Tänk på att fläskfilén ska marineras över natten.
Receptet är beräknat för 6 personer (eller 4 pers. + två matlådor haha)

Marinad till fläskfilén:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1 1/2 dl olivolja
1-1 1/2 tsk sambal olek
2 msk soya

Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg) och lägg i marinaden över natt.

Smörj en långpanna och lägg i:

ca 1,8 kg potatis i klyftor (ska täcka botten) - salta över
Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter. Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 1 gul lök i strimlor.
Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i små kuber. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med kall sås och en vanlig sallad.

Kall sås:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad lime

Inga kommentarer: